Γιώργος Καρκαμάνης - Βαλτοχώρι Θεσσαλονίκης - gkarkaman(at)gmail.com

Επιστροφή

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Τόμος Β΄  
Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι και μαθητές, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι από το Σάββατο 21/12/2019 κυκλοφορεί ο τόμος Β'  του  νέου μου βιβλίου για το μάθημα "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ" (πρώην ΑΕΠΠ) της Γ' Λυκείου.


Εκδόσεις "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"
Συγγραφέας: Γιώργος Καρκαμάνης
ISBN:978-960-7991-46-1 
Διαστάσεις: 17x24 cm

Ο τόμος Β΄ αναφέρεται στο συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ το οποίο προστέθηκε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 στο διδακτικό πακέτο του μαθήματος «Πληροφορική» που διδάσκεται στην ομάδα προσανατολισμού «Σπου­δών Οικονομίας & Πληροφορικής» της Γ΄ τάξης των ημερησίων Λ­υκείων, καθώς και στη Δ΄ τάξη των εσπερινών Λυκείων.


Τα χαρακτηριστικά του νέου βιβλίου μου είναι:


    - Εμπεριέχει όλη η θεωρία του σχολικού βιβλίου ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ σύμφωνα με την ύλη 2019-2020 δοσμένη σε μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων.

  - Οι λύσεις των ασκήσεων βρίσκονται σε ξεχωριστό ένθετο που συνοδεύει το κύριο βιβλίο.

 - Αποτελείται από 8 κεφάλαια και έχει ορ­γανωθεί σε 14 μαθήματα με το κάθε ένα να αναφέρεται και να αναλύει εκτενέστερα ένα συγκεκριμένο αντικείμενο της εξεταστέα ύλης.

  - Υπάρχουν μεθοδολογίες χρήσιμες για την επίλυση ασκήσεων,  παραδείγματα και λυμένες ασκήσεις με κατάλληλες επεξηγήσεις.

  - Οι ασκήσεις έχουν εξειδικευθεί και ομαδοποιηθεί σε ερωτήσεις Σ/Λ,  πολλαπλής επι­λογής, συμπλήρωσης κενού, αντιστοίχισης, εμφάνισης τιμών, μετατροπής, εύρε­σης λαθών και προβλημάτων.

  - Οι ερωτήσεις και ασκήσεις προς επίλυση έχουν ιεραρχηθεί ανάλογα με το επί­πε­δο δυσκολίας, το οποίο καθορίζεται με κατάλληλη σήμανση (εύκολη-μέτρια-δύ­σκο­λη-πολύ δύσκολη).

   - Υπάρχουν ειδικά πλαίσια με επισημάνσεις και παρατηρήσεις.

   - Περιλαμβάνει θέματα πανελλαδικών εξετάσεων.

    - Υπάρχει στο τέλος ένας οδηγός επανάληψης που περιλαμβάνει:

      - 3 επανα­λη­πτικά κριτήρια αξιολόγησης και 
     
          - 40+1 προτεινόμενα θέματα επιπέδου πα­νελ­λαδικών εξετάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου